COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii

Rețeta

18 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: BiftecMod de preparare: Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se pr
17 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi prazMod de preparare: Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), dea
23 iun. 18:45  
Cele mai bune rețete de compot de căpșuniCompoturile de căpșuni, atît în ​​sezon, cît și în special în timpul iernii reci și cu zăpadă, sînt decorațiuni de masă onorabile, atît în ​​timpul săptămînii, cît și în zilele de sărbătoare. Băutura făcută din fructe de padure proaspete este minunat gustoasă și nu este necesar să vorbim despre avantaje. Î
20 iun. 18:30  
REŢETA ZILEI: Mălai cu magiunMod de preparare: Se prepară mălaiul după reţeta „Mălai”. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pep
19 iun. 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vineteMod de preparare: Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pentru 25-30 minute, apoi se trec prin faină de grîu şi se prăjesc. Într-o tigaie unsă cu unt, se pune peşt
13 iun. 18:00  
REŢETA ZILEI: Răcituri asortateMod de preparare: Prelucraţi rasolul de porc, tăiaţi-l, spălaţi-l, la fel procedaţi şi cu găina, ceapa, legumele curăţaţi-le şi tăiaţi-le măşcat. (Ceapa şi morcovul le puteţi coace înainte de a le pune la fiert). Turnaţi peste carne apă sărată rece, adăugaţi piperul negru boabe şi fierbeți la foc încet tim
10 mai. 18:31  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumbMod de preparare: Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc. Se se
9 mai. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzutăMod de preparare: În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa pr
8 mai. 18:30  
REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu ciuperci şi ceapăMod de preparare: Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presă­rată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână. Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecură­toare, se mărunţesc şi s
25 apr. 18:30  
REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşiiMod de preparare: Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa
18 apr. 18:30  
REŢETA ZILEI: Dovleac cu orez şi stafideMod de preparare: Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc. Ingred
17 apr. 18:30  
REŢETA ZILEI: Fasole păstăi cu ceapăMod de preparare: Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdea
4 apr. 18:00  
REŢETA ZILEI: Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oiMod de preparare: Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine. Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubule
3 apr. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi cu legume şi orezMod de preparare: Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărea­ză şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra
28 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de ciuperci cu ardei graşiMod de preparare: Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc. Ceapa şi ardeii se taie fidea, se prăjesc, se amestecă cu ciupercile, se mută în ceaun, se adaugă puţină fiertură de ciuperci, se fierb cîteva minute, apoi se adaugă smîntînă şi se înăbuşă pînă
27 mar. 19:00  
REŢETA ZILEI: Cartofi noi fierţi cu usturoiMod de preparare: Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata. Apa se scurge, se adaugă verdeaţa. Cartofii se servesc: 1 variantă: stropiţi cu untură şi jumări, pre
21 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Ardei umpluţi cu mere şi morcovMod de preparare: Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel. Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se ames
14 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Coşuleţe din vineteMod de prepare: Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert ş
13 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Dovlecei cu smîntînă la cuptorMod de preparare: Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se pre
8 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Ochiuri ca la ţarăMod de preparare: Slănina se curăţă de sare şi se taie cubuleţe mici, se prăjeşte puţin. Apoi se toarnă ouăle şi se prăjesc ochiuri pe o parte şi pe alta. Se pun în farfurii cu gălbenuşurile în sus. Se servesc cu brînza şi roşii, presărate cu verdeaţă. Ingrediente: 8 ouă, 150 g slănină, 4 roşii
7 mar. 18:00  
REȚETA ZILEI: Salată din carne de pui şi legume prăjiteMod de preparare: Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie. Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separa
6 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Salată din legume ca la ChişinăuMod de preparare: Roşiile şi castraveţii se taie felii sau rondele, ardeii − fidea. Ceapa se mărunţeşte. Toate ingredientele se amestecă, se adaugă verdeaţă, se sărează. Înainte de a se servi, se pune ulei sau smîntînă, se garniseşte cu măsline. Ingrediente: • 2 castraveţi, • 2 roşii, • 2 ardei gra
28 feb. 18:00  
REŢETA ZILEI: „Trei ciobănei”Mod de preparare: Se taie toate bucăţile de carne felii egale, se bat prin peliculă pînă la grosimea de 0,3-0,5 cm, se sărează, se piperează, se taie panglici cu lăţimea de 2 cm cît se poate de lungi. Slănina afumată fără şorici se taie la fel panglici de aceeaşi lăţime. (ca să fie mai uşor de tăiat se con
6 feb. 18:00  
Rețeta zilei: Escalop la grătarMod de preparare: Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte 2 bucăți la porţie), se bat uşor, se sărează, se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină afumată şi încinsă. Imediat după frigere de presară cu piper. Înainte de se servi se stropeşte cu mujdei.
31 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vineteПриготовление: Филе нарезать на порционные куски, посолить, посыпать перцем, запанировать в кукурузной муке и обжарить с двух сторон до образования румяной корочки. Баклажаны очистить от кожуры, нарезать кружочками, посолить, положить под пресс на 25-30 минут, чтобы удалить горечь. Затем запанировать в пше
30 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Şalău cu mujdeiMod de preparare: Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se sărează, se stropeşte cu ulei, cu zeamă de lămîie sau cu acid citric diluat cu apă şi se lasă pentru 15-20 minute. Prazul şi rădăcinile se taie fidea, se pun în ceaun, se toarnă 1 pahar de bulion şi se fierb 10-15 minute, apoi peste legume se pun bucă
24 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu vișineMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi un
23 ian. 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varzăMod de preparare: Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi
17 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşiiMod de preparare: Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură, carnea se pune în apă rece puţin sărată pentru 8-10 ore. După aceasta iepurele se taie bucăţi.Ceapa se taie semiinele, roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Bucăţile de iepure se rumenesc în ulei, se adaugă
16 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţăMod de preparare: Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fie
10 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Gogoşele din brînză şi unt ("Urs")Mod de preparare: Se prepară mămăliga, se răceşte puţin, se împarte în foi nu prea mari. În centrul fiecărei foi se pune brînza amestecată cu unt şi verdeaţă. Se formează „urşi" (gogoaşe), se pun pe o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Se serveşte cu smîntînă. Ingrediente: 1½ pahar făină de po
9 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Vinete cu umplutură de carne de puiMod de preparare: Se fierbe fileul de pui. Vinetele se curăţă de peduncul şi se taie în două de-a lungul. Cu o lingură se scoate o parte din pulpă. Pulpa tocată se prăjeşte în ulei, se adaugă carnea de pui, se încălzește, se adaugă 1 lingură cașcaval ras, usturoiul, 1,5 lingură maioneză, se amestecă, se u
6 ian. 18:00  
Masa de Craciun: Rețeta celor mai gustoși cighiriMod de preparare: Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi pi
6 ian. 15:00  
Masa de Craciun: Rețeta celui mai gustos miel umplut la cuptorIngrediente: 1 miel (3-3,5 kg), măruntaie de miel, 3-4 pahare tăieței de casă, 4 cepe, 4 linguri ulei, 1 ou, sare, piper negru măcinat. Pentru marinată: 5-6 căţiei de usturoi, 1-2 rădăcini hrean, 5 cepe, 1 pahar vin de masă, 10-12 boabe piper negru, ½ pahar ulei, 3-5 foi de dafin, sare, piper negru măcinat
3 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Salată din ridiche, morcov şi ceapă verdeMod de preparare: Ridichea şi morcovul se spală, se curăţă şi se taie pai, se condimentează cu sare, ulei, se pune în farfurie în formă de moviliţă şi se presară cu ceapa verde tăiată mărunt. Ingrediente: 1 ridiche, 1 morcov, 1 ceapă verde (partea de sus), 2 linguri de ulei, sare.
2 ian. 18:00  
REŢETA ZILEI: Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînăMod de preparare: Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere. Se serveşte cu friganele. Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se
27 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de pui cu ardei coptMod de preparare: Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se pr
26 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguriMod de preparare: Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se forme
20 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi prăjiţi cu sosMod de preparare: Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se cu­răţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pră­jesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză. Prepararea sosului: Roşiile se opăresc,
13 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Borş cu porumbMod de preparare: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi, la foc mic. Se dezghioacă grăunţele. Sfecla mărunţită se înăbuşă în grăsime şi oţet. Varza se taie fidea. Ceapa şi morcovul, tăiate fidea, se prăjesc în pasta de roşii. Bulionul se dă în clocot, se
12 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Salată de legume prăjiteMod de preparare: Vînăta, dovlecelul şi ardeiul se spală, se curăţă şi se taie cuburi mari. Se prăjesc în ulei până la obţinerea culorii aurii. Se taie roşiile felii, brânza cuburi, ceapa semiinele. Toate ingredientele se unesc, se adaugă sare, piper, ulei şi se amestecă bine. Înainte de a servi se garn
6 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Crap înăbuşit în marinată ca la ţarăMod de preparare: Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la fo
5 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Tocătură de ciuperciMod de preparare: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat. Tocătura e mai gu
29 noi. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţarăMod de preparare: Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele t
28 noi. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casăMod de preparare: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se f
22 noi. 2020,, 19:01  
REŢETA ZILEI: Tocană de pui cu mămăligăMod de preparare: Fileul se taie feliuţe, se prăjeşte cu ceapă tăiată semiinele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, de seminţe şi tăiate cuburi. Cu 5 minute înainte de a fi gata se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă. Ingrediente: file de l
15 noi. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ruladă cu brînză de vaciMod de preparare: Prima variantă: Adăugaţi la brînză untul moale, usturoiul mărunţit. Amestecaţi, adăugați suc de lămîie şi bateţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½ cm pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu nucile măcinate, uscate în prealabil. Fo
8 noi. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînăMod de preparare: Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rînduri ceapa pr
7 noi. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Carne de oaie haiduceascăMod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi pieptul de oaie sau rasolul de oaie, tăiaţi cîte 2 bucăţi cu os pentru o porţie, dacă e macră − tăiaţi-o bucăţele, presăraţi-o cu sare, piper, cu ceapă tăiată mărunt, cu verdeaţa tocată, puneţi foile de dafin, stropiţi cu vin, ulei vegetal. Marinaţi de la 3 pînă la 12
25 oct. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Sarmale în ardei dulceMod de preparare: Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. În cazul în care pregătiţi sarmale asorta
Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307
🔽🔽