Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez

29 mai. 2022,, 18:30   Societate
2720 0

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărea­ză şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra se pune tocătura de roşii şi se înăbuşă în cuptor. Dacă se prepară la aragaz, se adaugă şi puţin bulion de legume. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Prepararea umpluturii: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ardeiul se taie fidea scur­tă şi se prăjesc în ulei. La urmă se adaugă jumătate din verdeaţă. Orezul, spălat şi uscat, se prăjeşte în unt, se amestecă cu legumele prăjite, se adaugă roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, verdeaţa răma­să, sarea, piperul negru, pasta de ardei graşi. Se amestecă totul.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.


Ingrediente:

  • 8-10 ardei graşi,
  • 4-5 roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • 3 pahare de smântână.

Pentru umplutură:

  • 2 cepe,
  • ½ morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • 1 ardei gras,
  • ½ păhar orez,
  • 3 roşii,
  • 3 linguri de ulei,
  • 1 lingură unt,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?