Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză şi cartofi

14 aug. 2022,, 18:30   Societate
2875 0

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, în ea se toarnă laptele şi oul, se frămîntă un aluat mediu (mai moale decît pentru tăieţei), se acoperă cu un şerveţel de pînză şi se lasă pentru 15-20 minute. Apoi aluatul se întinde, la 5-7 cm de margine se pune umplutura grămăjoare mici, se acoperă cu marginea liberă a aluatului, se taie colţunaşii şi se lipesc. Apoi se pun pe un fund presărat cu faină. În apa, fierbîndă cu puţină sare se pun colţunaşii şi se aduc la fierbere. După ce toţi colţunaşii se ridică la suprafaţă, se mai fierb la foc încet 1-3 minute, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-o farfurie. Deasupra se toarnă unt.

Prepararea umpluturii:Cartofii se curăţă şi se fierb întregi, se dau prin răzătoare. Brînza se dă prin răzătoare, se amestecă cu cartofii, se adaugă sare, piper, unt topit, verdeaţă şi se amestecă. Se servesc cu smîntînă.

Ingrediente:


• 1½ pahar făină de grîu,
• 1 ou,
• ¼ pahar lapte,
• 200 g brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 3-4 cartofi,
• 2 linguri verdeaţă tăiată,
• 4 linguri unt,
• ½ pahar smîntînă,
• sare,
• piper negru măcinat.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.​

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?