Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varză

25 mar. 2023,, 18:30   Societate
4320 0

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit şi se pun cîte 2-3 împreună. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-le plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230-240°C.

Prepararea umpluturii: Varza se taie fidea, se sărează, se pune într-un ceaun cu grăsime călită, se adaugă apă şi se înăbuşă pînă devine moale, apoi se răceşte şi se adaugă ceapa prăjită şi verdeaţa tăiată.

Ingrediente:

  • 1½ pahare făină de grîu,
  • 1 ou,
  • ½ pahar unt topit,
  • 1 linguriţă ulei,
  • 2/3 pahar apă,
  • linguriţă sare.

Pentru umplutură:

  • 2/3 de căpăţînă de varză,
  • 4 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • 3 linguri apă,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?