Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Sistemul eRețeta va fi testat în raionul Hîncești

10 noi. 2023,, 19:00   Societate
1940 0

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a desfășurat recent în raionul Hîncești, seminare interactive cu medicii și farmaciștii pentru a prezenta și a testa Sistemul informațional „eRețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate”. Seminarele au avut loc în incinta Spitalului raional Hîncești și au reunit peste o sută de medici cu drept de prescriere a produselor compensate și farmaciști din raion.

Printre beneficiile sistemului eRețeta se numără accesul rapid și ușor la rețete pentru pacienți, reducerea timpului și a erorilor umane în prescrierea, procesarea și eliberarea rețetelor, monitorizarea eficientă a utilizării medicamentelor și a dispozitivelor medicale compensate, o gestionare mai bună a resurselor în acest domeniu, notează Noi.md.

„Vom începe testarea acestui sistem în raionul Hîncești și dorim ca eRețeta să devină un instrument indispensabil pentru asigurarea accesului beneficiarilor la medicamente și dispozitive medicale compensate”, a spus Ion Dodon, directorul general al CNAM.

Astfel, din data de 20 noiembrie, sistemul eRețeta va fi testat de medicii și farmaciștii din raionul Hîncești, ghidați de către un grup tehnic din partea CNAM.

Dificultățile întîmpinate în accesarea sistemului vor putea fi raportate prin intermediul poștei electronice suport.reteta@cnam.gov.md, precum și la numerele de telefon 060 301 912, 060 301 979.


După testare și ajustare, sistemul electronic de prescriere și eliberare a medicamentelor și dispozitivelor medicale compensate urmează a fi implementat la nivel național.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?