Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

O casă, construită pe acoperișul unui bloc din Chișinău

26 apr. 16:50   Capitala
27335 1

Pe acoperișul uneia dintre clădirile cu mai multe etaje din sectorul Botanica a fost ridicată o casă, notează Noi.md.

Un martor ocular a publicat pe o rețea de socializare o fotografie cu dovada, transmite Noi.md.

Potrivit lui, imaginea a fost făcută pe strada Grenoble 159/7. Internauții sînt convinși că stăpînul a încălcat legea și l-au criticat dur pentru că și-a permis să-și contruiască casă pe acoperiș.

"Chiar mi-i interesant. Atîția bani investiți acolo pe cînd putea să-și procure un teren undeva și să-și construiască legal casa și să fie în siguranță că nimeni nu i-o va demola", a scris un internaut.

"Are și spațiu ca să crească niște găini, porci și alte animale. Bravo omului", a comentat un alt internaut.


Specialiștii imobiliari susțin că în ultimele trei decenii, micile blocuri din Chișinău au fost încadrate de construcții adiacente, iar curțile interne au devenit adevărate oaze rurale, cu ogrăzi tipice și foișoare, în detrimentul spațiilor publice.

„Astfel, pe acoperișurile blocurilor au început să apară case de la țară. Acestea nu sînt simple mansardări, ci adevărate locuințe cu curți și grădini, recreînd atmosfera rurală în mijlocul orașului. Această tendință nouă și neașteptată a provocat o revoluție în peisajul urban și arhitectural al Chișinăului, atrăgînd atenția asupra impactului transformărilor sociale și economice din ultimele decenii”, constată specialiștii.

22
7
2
4
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?