X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb

9 iun. 18:31   Societate
2949 1

Mod de preparare:

Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.

Se serveşte cu smîntînă şi verdeaţă tocată.

Ingrediente:

6 pahare apă,

3 linguri de crupe de porumb,

3 linguri măcriş tăiat,


4 linguri de ceapă verde tăiată,

2 linguri de ulei,

4 ouă (gălbenuşuri),

1/5 pahar frişcă (lapte),

2/3 de pahar smîntînă,

2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămîie,

sare,

foi de dafin,

piper negru măcinat,

leuştean verde,

2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

4
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав