Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sistemul informațional eRețeta este în proces de elaborare

27 iul. 2023,, 18:30   Societate
2263 0

Situația privind gestionarea de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a sistemelor informaţionale a constituit subiectul unei întrevederi organizate de reprezentanţii companiei cu expertul în sănătate digitală Dejan Kovacevic, consultant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Expertul OMS se află într-o misiune la Chişinău pentru a oferi suport tehnic Republicii Moldova în contextul îmbunătățirii procesului de digitalizare a sistemului medical, notează Noi.md.

La rîndul său, Doina-Maria Rotaru, director general adjunct al CNAM, a informat oaspetele despre sistemele informaționale pe care le gestionează în prezent compania. Au fost prezentate detalii despre evidenţa persoanelor în sistemul de asigurare medicală obligatorie, despre sistemul privind asistența medicală primară.

Un subiect aparte al întrevederii a vizat implementarea Sistemului informațional „eRețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate”. În acest context, dezvoltatorul contractat de CNAM pentru elaborarea sistemului respectiv a menționat că acesta se află în plin proces de creare și a descris unele aspecte tehnice de funcționare a rețetei electronice.

În cadrul discuțiilor, consultantul OMS a venit cu recomandări privind aplicarea standardelor Uniunii Europene în procesul de elaborare a sistemului eRețeta, în perspectiva integrării europene.


3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?