Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Iurie Mărgineanu: "Moldovenilor li se fură cu nerușinare identitatea"

26 apr. 06:30   Societate
6079 1

Moldovenilor vor să le fure identitatea națională prin manipulare și propagandă.

O astfel de opinie a exprimat juristul, avocatul Iurie Mărgineanu, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md

Astfel el a comentat declarația Mitropolitului Basarabiei Petru, care a îndemnat credincioșii din Republica Moldova să participe la recensămîntul general și i-a îndemnat "să-şi declare apartenența etnică prin naționalitatea românească, limba română și credința ortodoxă".

Iurie Mărgineanu a declarat că această declarație ar trebuie să fie urmată de o reacție, deoarece este o propagandă și manipulare pură, iar moldovenilor li se fură identitatea.

"Ne vom trezi mîine și ni se va spune că ceea despre ce vorbim nu s-a întîmplat niciodată. Există o împărțire a bisericilor, ne împart nu doar după etnie, ne împart după bunuri mobile și imobile, după biserici, după diferite religii, culoarea ochilor, naționalități și așa mai departe, și apoi poți conduce această națiune cît vrei", și-a exprimat regretul avocatul.


El a subliniat că toate acestea s-au întîmplat în istorie, dar că vor trece.

În același timp, Iurie Marghineanu a calificat aceste manipulări drept foarte grosolane.

"Am văzut manipulăr, dar erau foarte subtile. Dar aceasta este atît de grosolană încît pur și simplu ne scuipă în suflet. Pur și simplu nu mai am cuvinte ca să-mi exprim emoțiile. Este pur și simplu un scuipat în suflet. Poate ar fi bine să mai cînte și un cîntec religios ca să arate că sîntem români și românii sînt identici, ca armata română să vină aici și să ne apere de cine?", se întreabă avocatul.

Potrivit acestuia, de aceea apar atîtea întrebări din cauza unor astfel de oameni care intervin.

"Poate că nimeni nu le-a cerut să intervină. Dar aceasta este propagandă pură și are loc în fiecare zi. Iar cînd guvernul este slab, atunci apar oameni ca acesta și încep să îndemne la ceva. La diferite lucruri. Unul - la stînga, celălalt - la dreapta. Dar autoritățile trebuie să dea dovadă de voință și să oprească totul. Pentru asta și sînt autoritățile", a subliniat Iurie Mărgineanu.

Vă reamintim că mai multe informații despre istoria Moldovei, limba moldovenească și de ce nu sîntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, în secțiunea "Noi, moldovenii".

77
2
1
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?