X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Liderul noii formaţiuni politice "Forţa Poporului" consideră că scopul primordial al partidului este lupta cu oligarhii

22 apr. 2013,, 12:37   Politică
3491 0
Fotо: tribuna.md
Liderul noii formaţiuni politice din Moldova "Forţa Poporului", Nicolae Chirtoacă consideră că principala sarcină a partidului nou constituit este lupta împotriva oligarhilor.

El a comunicat pentru Agenţia "INFOTAG" că "partidul a fost creat avînd la bază sarcini concrete, printre care - combaterea acelei forţe distructive, care reprezintă astăzi oligarhii aflaţi la putere. Societatea moldovenească a intrat în faza capitalismului cînd reformele doar se mimează, pentru că marii antreprenori aflaţi la putere nu sînt interesaţi de implementarea acestora. De facto, noi asistăm la o luptă crîncenă între business-clanuri ale căror interese nu corespund în niciun fel cu cele naţionale. Intenţionăm să ne opunem activ acestui fenomen".

Doctrina partidului este social-liberală, caracteristică statelor care trec prin perioada de tranziţie.

"Este cel mai optim model pentru condiţiile în care ne aflăm astăzi, atunci cînd instituţiile de stat găsesc o formă de interacţiune cu mediul de afaceri astfel încît economia să se dezvoltate, şi nu invers. Odată cu dezvoltarea economiei apar noi locuri de muncă, iar asta înseamnă depăşirea problemelor sociale, scoaterea Moldovei din criza sistematică", consideră Chirtoacă.

Potrivit lui, această idee va permite de a uni în jurul "Forţei Poporului" segmente largi ale populaţiei.

Din organele de conducere a ni formaţiuni fac parte: fostul avocat parlamentar Constantin Lazari, profesorul universitar Constantin Ciorba, Preşedintele "UNIAGROPROTECT", Alexandru Slusari, avocatul Pavel Midrigan, ofiţerul în rezervă Eduard Roşca.

Potrivit lui Chirtoacă, în republică activează 28 de organizaţii teritoriale ale partidului.

De asemenea, el a comunicat că în cazul în care vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, formaţiunea va participa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?