X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Ce se va întîmpla dacă, în confruntarea dintre autoritățile și opoziția din Georgia, va cîștiga Occidentul?

27 mai. 16:00   Politică
3286 0

Dacă în confruntarea dintre autoritățile și opoziția din Georgia va cîștiga, totuși, Occidentul, care susține protestele de la Tbilisi, atunci probleme și dificultăți vor apărea la toți vecinii Georgiei din regiune.

O astfel de opinie a exprimat istoricul, politologul, expertul în problemele spațiului post-sovietic, Zurab Todua, într-un interviu acordat ziarului „Бакинский рабочий”, relatează Noi.md

El consideră că atunci va exista probabil o amenințare de reluare a acțiunilor militare în zona conflictelor georgiano-osetean și georgiano-abhazian.

„Bineînțeles că acest lucru va avea un impact negativ asupra poziției Georgiei ca țară prin al cărei teritoriu trece tranzitul de resurse energetice, ceea ce, la rîndul său, va afecta interesele Azerbaidjanului. În general, un astfel de scenariu este extrem de nedorit atît pentru Georgia, cît și pentru toate țările vecine", a subliniat Zurab Todua.

În același timp, el consideră că, după toate indiciile, partidul de guvernămînt ”Visul georgian” ar trebui să obțină o victorie convingătoare la următoarele alegeri parlamentare din Georgia, care vor avea loc în toamnă.


„Cel puțin, asta speră majoritatea interlocutorilor mei din rîndul experților și politicienilor georgieni. Cred că este evident pentru toată lumea că astăzi aceasta este principala condiție pentru menținerea stabilității în Georgia și, în consecință, în întreaga regiune a Caucazului de Sud", a declarat Zurab Todua.

11
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?