Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

În timpul unor săpături au fost găsite papirusuri cu ordinele secrete ale centurionilor romani

30 mai. 03:00   Ştiinţă şi IT
22273 1

Arheologii de la Universitatea din Wrocław au descoperit papirusuri unice cu corespondența centurionilor romani în vechiul port maritim Berenice Troglodytica, situat pe țărmul vestic al Mării Roșii, în Egipt.

Despre aceasta scrie RAR.

Acest oraș antic a fost fondat de Ptolemeu al II-lea Philadelphus (285-246 î.Hr.) și numit după mama sa, Berenice I a Egiptului. În timpul perioadei romane, Berenice Troglodytica a servit ca o importantă etapă pentru comerțul cu elefanți de război și bunuri exotice din India, Sri Lanka, Arabia și Egiptul de Sus. Săpăturile unui cimitir de animale de la marginea vestică a orașului au dus la descoperirea a numeroase artefacte, inclusiv ceramică din Mediterana, Africa și India, monede romane, fibule, ostraci (fragmente de texte pe ceramică) și mai multe papirusuri.

Papirusurile conțin corespondența centurionilor romani, în care sunt menționate numele Chaos, Lucinius și Petronius. Centurionii comandau unități militare numite centuria, a căror mărime varia între 80 și 100 de soldați.

Într-o scrisoare, Petronius i se adresează lui Lucinius, care se afla în Berenice Troglodytica, cu privire la prețurile unor bunuri exclusive.


Dr. Marta Osypińska de la Institutul de Arheologie al Universității din Wrocław a declarat: "Pentru egiptologi și alți cercetători ai antichității, aceasta este o descoperire extrem de rară și semnificativă". Ea a subliniat, de asemenea, că există foarte puține astfel de monumente din perioada romană în regiune. Egiptenii au lăsat rareori dovezi ale dominației romane, deoarece această perioadă a fost cea a cuceririi lor.

Aceste descoperiri nu numai că aruncă lumină asupra aspectelor economice și militare ale vieții centurionilor romani în Egipt, dar oferă, de asemenea, dovezi documentare rare despre interacțiunile și relațiile comerciale din acest port antic.

6
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?