X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Renato Usatîi: „Pactul pentru Europa a dezbinat pînă și partidele pro-europene”

27 mai. 17:45   Politică
2602 1

„Pactul pentru Europa” a dexbinat pînă și partidele pro-europene, deoarece nu toate partidele pro-europene l-au semnat, iar din cele 82 de partide înregistrate în Republica Moldova, doar 13 au participat la semnarea pactului menționat.

O astfel de opinie a exprimat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

”Nici unul dintre liderii partidelor care au peste 1% nu au venit să semneze personal. Ce fel de „eveniment istoric”, dacă președinților de partid le este rușine să vină personal să semneze? Dacă punem împreună majoritatea partidelor semnatare, ele nu ajung nici la pragul electoral. Pactul de la Snagov în România a fost semnat de toate partidele. „Pactul pentru Europa” nu a fost semnat nici măcar de toate partidele declarate pro-europene”, a scris Usatîi pe Telegram.

Președintele Partidului Nostru spune că ideea acestui Pact a fost gîndită la Președinție, pentru a o ajuta pe Maia Sandu să cîștige un nou mandat din primul tur, că altfel nu cîștigă.

„Pactul mai are rolul să ajute la referendumul din toamnă, inițiat de Sandu. Chiar dacă unii au semnat acest document fără vreo valoare juridică, ei vor boicota referendumul pentru integrarea europeană. Pactul respectiv nu a reușit nici să unească societatea, nici să aducă vreo schimbare pentru oameni”, a precizat Usatîi.


Amintim că 13 partide politice din Moldova au semnat duminica, 26 mai, „Pactul pentru Europa”, care prevede că aderarea Republicii Moldova la UE este singura strategie națională.

28
13
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?