Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Securitatea energetică, subiect de discuție între președinții Sandu și Zelenski

1 noi. 2021,, 15:00   Politică
2966 5

Securitatea energetică a fost principalul subiect de discuție din cadrul unei convorbiri telefonice dintre președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de Oficiul Președintelui Ucrainei.

Potrivit comunicatului emis, Maia Sandu i-a mulțumit lui Vladimir Zelenski pentru asistența promptă în perioada crizei energetice din Republica Moldova, în special pentru furnizarea de către statul vecin a gazelor naturale și a energiei electrice, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Totodată, liderii ambelor state au discutat posibilele direcții de cooperare bilaterală, în scopul prevenirii situațiilor de criză în sectorul energetic. Președintele Ucrainei a mai menționat că statul ucrainean se arată, în continuare, disponibil să acorde asistență Republicii Moldova în materie de aprovizionare cu resurse energetice.

Mai mult, părțile au convenit să organizeze în viitorul apropiat, în Ucraina, consultări la nivel ministerial în domeniul energiei.

A fost discutat și subiectul cu privire la progresul înregistrat în realizarea proiectului de construire a unui pod peste Nistru. Șefii celor două state au discutat și despre interacțiunea în domeniul integrării europene, fiind menționată necesitatea asigurării unui summit productiv al inițiativei Parteneriatului Estic care va avea loc în decembrie curent.


Precizăm că, în cea de-a patra rundă de licitații lansate de Energocom pentru achiziționarea a 1.5 milioane m3 de gaze naturale, drept furnizor și partener în asigurarea securității energetice a țării se numără și compania ucraineană Naftogaz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?