Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Serebrian a sugerat de ce Sandu nu se întîlnește cu Krasnoselski

24 mai. 15:44   Politică
2737 0

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a sugerat că președinta Maia Sandu nu se întîlnește cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, pentru că, deocamdată, nu ar avea ce discuta.

Oficialul a explicat că dacă o întrevedere la acest nivel ar avea loc, aceasta ar trebui să ducă la un rezultat „palpabil”, nu doar simbolic.

În același timp, Oleg Serebrian a menționat că dialogul între Chișinău și Tiraspol este menținut prin intermediul formatului de negocieri privind diferendul transnistrean „1+1”. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 23 mai a emisiunii „Cabinetul din umbră” , transmite NM.

Oleg Serebrian a fost întrebat dacă vede oportunitatea unei întîlniri dintre Maia Sandu și Vadim Krasnoselski în prezent și în general, în contextul în care responsabilul de „relații externe” al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, a admis o astfel de posibilitate.

„Eu consider că la momentul de față discuțiile în acest format „1+1” sînt sufieciente și nu am mobilizat pînă la capăt toate pîrghiile de care dispunem, în formatul dat. Cînd va considera oportun doamna președintă ca o astfel de întîlnire să aibă loc, nu pot să știu. Va fi făcută o decizie. Decizia va fi anunțată. Nu cred că acest lucru se va întîmpla pînă la alegeri. Și nu văd ce s-ar discuta. Pentru că asta este de fapt esența problemei”, a răspuns vicepremierul pentru Reintegrare.


Oleg Serebrian a spus că de-a lungul timpului mai mulți oficiali s-au întîlnit cu liderii nerecunoscuți ai regiunii transnistrene, însă aceste întrevederi au avut rezultate „mai curînd psihologice”.

„O întîlnire la acest nivel trebuie să aibă o finalitate mult mai concretă. Să se concretizeze în ceva mult mai palpabil. Și ca să fie pregătită o astfel de întîlnire, înseamnă că noi în formatul „1+1” trebuie să ajungem la o înțelegere: „Uitați-vă, în cazul în care ar avea loc o astfel de întîlnire, revoluționăm”. Chiar și o declarație despre procesul de negocieri – despre finalitatea procesului de negocieri – bunăoară, spun eu”, a declarat acesta.

10
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?