Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

CF reacționeaza: angajații nu sînt supuși presiunilor

3 dec. 2016,, 10:53   Societate
2605 0

Foto: capital.ro

„Calea Ferată din Moldova” vine cu unele precizări în legătura cu materialul publicat referitor la protestul din ziua de ieri în fata Primăriei.


Protestatarii au declarat că sînt impuși să părăsească locuințele, fiind angajați ai instituție. În același timp, CFM susține că angajații Căii Ferate din Moldova”nu au fost și nici nu sînt supuși unor presiuni, nici nu sînt obligați să părăsească locuințele, specificînd că cei care au primit solicitare de evacuare a căminului de pe strada Tiraspol nu sînt angajați ai instituției.

"Căminul este proprietate a CFM, iar autoritatea abilitată pentru a decide asupra privatizării spațiilor locative este Comisia pentru privatizare de pe lîngă administrația publică locală. De asemenea, conform legislației, căminele sînt clădiri destinate domicilierii persoanelor în perioada muncii sau a studiilor. Menționăm că locatarii căminului de pe str. Tiraspol, nr.11a, care au primit somație de evacuare încă acum cîțiva ani NU sînt angajați ai Căii Ferate din Moldova. La fel, art. 25, alin (1), din aceeași lege stipulează că persoanele au dreptul să beneficieze de spaţiu locativ în cămine, în limita spaţiilor disponibile, în perioada studiilor şi activităţii de muncă.
Subliniem că, din cauza faptului că spațiile de locuit din acest cămin sînt ocupate de persoane care nu-și desfășoară activitatea la întreprindere, lucrătorii încadrați în cîmpul muncii la CFM nu au ocazia să beneficieze de spațiu locativ", precizează CFM.

În ceea ce privește somația de evacuare a locatarilor neangajați la CFM, sursa precizează că intenționează să ofere aceste spații pentru lucrătorii CFM, care nu dețin spațiu locativ, oferindu-le posibilitatea de a locui în apropierea locului de muncă. "La moment, în cadrul întreprinderii sînt salariați care nu dispun de locuințe, avînd condiții de trai nesatisfăcătoare și care, la fel, dispun de dreptul de a fi asigurați cu locuințe de angajator, în limita numărului disponibil. Considerăm necesară aplicarea acestor măsuri, inclusiv pentru a motiva tinerii specialiști să se încadreze în cîmpul muncii și să-și desfășoare activitatea în cadrul Î.S. „Calea Ferată din Moldova.
Totodată este necesar să menționăm că printre nemulțumiți există și locatari cărora, în anii precedenți, li s-au acordat locuințe cu drept de proprietate, însă, aceștia continuă să locuiască în camera de cămin, ocupînd, astfel, două spații și refuzînd să părăsească încăperea căminului de serviciu" menționează sursa.

Un dosar pe marginea acestui caz se află pe rol în instanță, judecătorii urmînd să se pronunțe asupra cazului respectiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?