Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Noua Caledonie: Ce au anunțat astăzi autoritățile Franței

29 mai. 20:30   Externe
2927 0

Autoritățile Franceze au anunțat miercuri ridicarea interdicției impuse aplicației TikTok în Noua Caledonie, despre care se bănuiește că ar fi provocat recentele revolte pe teritoriul francez din Pacific.

Măsura vine după ce starea de urgență din Noua Caledonie s-a încheiat marți.

Guvernul francez consideră că aplicația a fost folosită de opozanții regimului francez pentru a comunica și a organiza proteste, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

De asemenea, au existat suspiciuni că state străine, în special China și Azerbaidjan, ar fi putut folosi TikTok pentru a interveni în treburile Noii Caledonii.
Interdicția a fost impusă de către Serviciul de stat al Poștei și Telecomunicațiilor din Noua Caledonie.

La 15 mai, prim-ministrul Franței, Gabriel Attal, a declarat stare de urgență în Noua Caledonie, unde au izbucnit violențe. În legătură cu declararea stării de urgență, în Noua Caledonie a fost desfășurat un contingent militar „pentru a asigura securitatea” porturilor și a aeroportului, precum și a fost interzis temporar rețeaua de socializare TikTok.


Motivul revoltelor a fost reforma electorală, în care forțele locale, care se declară pentru independență, văd o amenințare de slăbire a poziției populației indigene.

6
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?