X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

O porțiune de cale ferată din sudul țării nu va fi degrabă reparată

8 mai. 09:15   Societate
3720 0

Porţiunea de cale ferată dintre Colibaşi şi Văleni, raionul Cahul, avariată în urma unor alunecări de teren, nu va fi reabilitată prea curînd.

Linia feroviară din zona satului Văleni a fost avariată, pe o lungime de 350 de metri, în urma unor alunecări de teren, în vara anului 2022. Şinele trec chiar pe malul abrupt şi nisipos al rîului Prut.

Autorităţile au plătit atunci 300 de mii de lei unei companii specializate din Ucraina să facă investigaţii geologice şi să vină cu soluţii de reabilitare. Rezultatele studiului, valabile doar un an, au fost transmise unei alte firme ucrainene care şi-a asumat elaborarea proiectului de execuţie, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

În august 2023, Guvernul a alocat 60 de milioane de lei pentru reabilitarea de urgenţă a tronsonului feroviar, iar totul trebuia să fie gata pînă în luna martie a acestui an. Lucrările, însă, nici nu au început.

"Contractul prevede şi penalităţi pentru neîndeplinirea obligaţiunilor contractuale, noi mergem după procedură", a menționat Sergiu Tomșa, director interimar al CFM.


Contractul ar urma să fie reziliat pînă la sfîrşitul lunii mai. Între timp, terenul din zonă continuă să se degradeze, iar autorităţile trebuie să găsească un alt antreprenor care să facă noi investigaţii geologice, să elaboreze proiectul de execuţie şi să efectueze lucrările.

Reprezentanţii Ministerului Infrastructurii nu au emis, deocamdată, un punct de vedere în legătură cu această situaţie.

0
3
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав