X 
Arşiţa stiri: 184
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Angajații CFM încă nu și-au primit salariile pentru luna martie

3 iun. 12:15   Societate
2417 0

Angajații întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” încă nu și-au primit salariile pentru luna martie.

Despre acest lucru a comunicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În luna februarie a acestui an, lucrătorii întreprinderii au intrat în grevă, plîngîndu-se pe faptul că nu și-au primit salariile de mai multe luni.

„Există în continuare întîrzieri la salarii. Conform ultimelor date pe care le am, salariile pentru luna februarie au fost achitate aproape în întregime și ar trebui să înceapă plata pentru luna martie", a declarat reporterilor Spînu.

El crede că întreprinderea are șansa de a deveni profitabilă, dar pentru aceasta trebuie depuse eforturi mari. „Calea ferată trebuie să treacă printr-un proces de restructurare. În formula actuală, ea nu poate exista pentru mult timp", a explicat ministrul.


Întreprinderea Calea Ferată din Moldova s-a aflat în ultimii ani într-o situație de criză din cauza scăderii traficului de mărfuri. În 2021, la filialele companiei din sudul țării au avut loc greve ample, care au dus la blocarea căilor ferate. Situația s-a schimbat în 2022, cînd a început să crească traficul de tranzit a mărfurilor prin Moldova între Ucraina și țările Uniunii Europene.

Autoritățile republicii Moldova, cu sprijinul UE, au început o renovare urgentă a căilor ferate pentru a crește traficul de mărfuri.

0
0
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав