Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Start colaborării între Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, CFM și Deutsche Bahn

15 mai. 17:30   Economie
2038 0

Infrastructura feroviară, stimularea dezvoltării economice a Căii ferate din Moldova (CFM), dar și facilitarea transportului de mărfuri au fost unele dintre subiectele ședinței dintre reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și cei ai CFM cu echipa Deutsche Bahn Engineering.

În cadrul ședinței, reprezentanții CFM au făcut o prezentare despre situația actuală în domeniul transportului feroviar, mecanismul de gestionare și exploatare a infrastructurii feroviare, dar s-a discutat și despre provocările ce țin de mobilitate.

Secretarul de stat Mircea Păscăluță a subliniat că sectorul feroviar trece printr-o reformare totală, iar asistența tehnică și suportul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate sînt indispensabile în această fază a procesului de dezvoltare.

Pe de altă parte, reprezentanții Deutsche Bahn și-au exprimat angajamentul de a sprijini eforturile ministerului în vederea dezvoltării domeniului prin crearea unui hub logistic modern.

Deasemenea, s-a discutat oportunitatea de a îmbunătăți procesele interne și de audit managerial și implementarea celor mai bune practici în cadrul întreprinderii. Prin proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii feroviare, vom crește volumul de mărfuri transportate, dar și vom îmbunătăți conexiunile regionale și internaționale.


Vrem să modernizăm calea ferată pentru a crește cît mai mult viteza de deplasare pentru a crea o rețea feroviară sigură, eficientă și sustenabilă, care să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale țării noastre și ale partenerilor internaționali, iar această colaborare marchează un pas important în acest sens.

2
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав