Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Tinerii atleți moldoveni au cucerit laurii Campionatului European

18 iul. 2016,, 15:30   Sport
1970 0

Tinerii atleți moldoveni au cucerit laurii Campionatului European
Foto : fam.com..md

Succes remarcabil pentru tinerii atleți moldoveni la prima ediție a Campionatului European pentru categoria juniori II, vîrsta de pînă la 18 ani, care s-a desfășurat în perioada 14-17 iulie la Tbilisi (Georgia).


Trei medalii au adus acasă sportivii noștri, între care două de aur și una de argint. Lotul național a ocupat locul șapte în clasamentul pe națiuni, lăsînd în urmă țări cu tradiție în atletism.

Cea mai galonată a devenit Alexandra Emilianov. Sportiva antrenată de Vadim Hranovschi, care anul trecut și-a adjudecat titlul de campioană mondială de tineret în Columbia, a cucerit două medalii de aur la Tbilisi. Moldoveanca s-a impus la aruncarea discului, cel mai bun rezultat al sezonului în Europa – 58,09 m, și la aruncarea greutății – 18,50m.

Medalia de argint a intrat în posesia lui Alexei Oleinic, antrenat de Alexandr Moiseenco, care a reușit să arunce sulița la distanța de 74,49 m.

Alexandra Emilianov a plecat de la Tbilisi direct la Bydgoszcz (Polonia), unde urmează să participe la Campionatul Mondial pentru juniori I (pînă la 20 de ani). În Polonia se vor mai deplasa Ștefan Mura, Denis Picus și Polina Ciui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?