X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Au fost făcute modificări în ceea ce privește programul Prima Casă Plus

28 mai. 12:15   Societate
3047 1

Într-o conferință de presă, premierul Dorin Recean a venit cu precizări despre unele modificări în ceea ce privește programul ,,Prima Casă Plus”, transmite Noi.md.

Premierul a enumerat cele cinci modificări a programului ,,Prima Casă Plus”.

  • extindem lista beneficiarilor
  • creștem suma limită a creditului
  • creștem cota de garantare de către stat
  • mărim termenul creditului
  • simplificăm procedurile de accesare a programului.

În ceea ce privește extinderea listei de beneficiari, de acum încolo vor putea participa la program profesiile libere, cum ar fi avocații, judecătorii, mediatorii, artiștii, taximetriștii, adică oricine poate demonstra un venit.

„Am crescut plafonul de creditare, dacă pînă acum era 1 milion de lei, de acum încolo este de 2,5 milioane lei. Totodată, am mărit durata creditului de la 25 la 30 de ani. La fel, am majorat cota de garantare a creditului de către stat, de la 50 la 70% pentru locuințele care sînt cumpărate în afara Chișinăului asta pentru ca să putem să încurajăm acest program. În oraș, locuințele care au fost date în exploatare cu 10 ani pînă la depunerea cererii, cota de garantare la fel va crește va fi 65%”. Veți putea schimba creditoul. Vreau să remarc acest program țintește familiile, este o investiție în viitorul nostru, în viitorul tinerilor noștri. Acest program va fi disponibil pentru luna iulie, a menționat premierul Dorin Recean.

De Ziua Internațională a Familiei, președinta Maia Sandu a anunțat că a discutat cu Guvernul să vină cu un program nou - Prima Casă PLUS, de care să beneficieze un număr mai mare de tineri.

3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав