Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Liberalii au o nouă nemulțumire

14 apr. 2014,, 17:52   Politică
5881 2
Foto: noi.md
Deputații PL au depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională privind verificarea legalității unor prevederi din Legea pentru adoptarea Regulamentului Parlamentului, care se referă la aprobarea proiectelor de legi în regim de urgență.

Autorii sesizării cer Curții Constituționale să declare neconstituțională prevederea prin care, la solicitarea preşedintelui şedinţei sau a unei fracţiuni parlamentare, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, unele proiecte de legi pot fi supuse dezbaterilor şi adoptării în regim de urgenţă.

Potrivit deputaților liberali, examinarea proiectelor de lege în regim de urgență poate genera o serie de nereguli și lacune care se strecoară în textul legii, uneori intenționat, alteori din lipsă efectivă de timp pentru analiză.

„Pentru examinarea proiectelor de lege în regim de urgență, nu se respectă procedura de consultare publică care asigură transparență în procesul legislativ, este limitat timpul experților pentru efectuarea avizelor, expertizelor juridice și anticorupție, fapt ce duce la examinarea superficială a proiectelor de legi”, se menționează în textul sesizării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?