Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Deputații au decis: Ce fel de hotărîri ale ANRE nu vor putea fi suspendate

30 mai. 15:30   Economie
2135 1

Hotărîrile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind retragerea licențelor pentru nerespectarea cerințelor în activitatea de transport al gazelor naturale și asigurarea cu stocuri de securitate de gaze naturale nu vor putea fi suspendate.

O inițiativă legislativă propusă de un grup de deputați PAS a fost aprobată de Parlament, notează Noi.md.

Potrivit autorilor proiectului, suspendarea hotărîrilor ANRE contravine interesului public general de a reduce riscurile de întrerupere a aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova.

Totodată, suspendarea Hotărîrii ANRE privind aprobarea contribuțiilor financiare lunare pentru stocurile de securitate pentru anul 2022 constituie un risc iminent de suspendare a celorlalte hotărîri ce urmează a fi aprobate pentru stocurile de securitate pe anii 2023 și 2024, iar aceasta reprezintă un pericol pentru securitatea energetică a țării.

O altă modificare legislativă se referă la amînarea cu 3 ani a intrării în vigoare a prezentării garanției pentru agenții economici care activează în regim de perfecționare activă, adică procesează materia primă pentru a-i crește valoarea adăugată, fără a plăti drepturile de import.


1
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?