X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Legea privind protecția datelor cu caracter personal: Ce au decis deputații

30 mai. 16:02   Politică
2543 0

Cadrul normativ aferent protecției datelor cu caracter personal va fi armonizat cu legislația Uniunii Europene. Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal a fost votat în prima lectură de 57 de deputați.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, cu suportul acordat de un grup de lucru interinstituțional, din care au făcut reprezentanți ai mai multor autorități din domeniu.

Documentul conține prevederi care se referă la drepturile persoanei vizate, operatorul și persoana împuternicită de operator, transferurile de date cu caracter personal către alte state sau către organizațiile internaționale, cazurile specifice de prelucrare a datelor cu caracter personal, remediile legale, răspunderea și sancțiunile aplicate pentru nerespectarea cadrului legal. De asemenea, proiectul de lege se referă și la activitatea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal va fi propus spre adoptare în a doua lectură în plenul Parlamentului. Ulterior, acesta va intra în vigoare după 24 de luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Proiectul a fost elaborat în contextul executării art. 13 alin. (1) din Acordul de Asociere, conform căruia Republica Moldova s-a angajat să asigure un nivel înalt de protecție a datelor cu caracter personal, în conformitate cu instrumentele internaționale ale Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?