X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Un băiețel de doar doi ani, supranumit "Micuțul Picasso"

1 iun. 06:00   Business
2807 1

Un băiețel de doar doi ani uimește o lume întreagă. Supranumit "Micuțul Picasso", copilul a ajuns să primească pînă la 6.500 de euro pe tablourile pictate chiar de el.

Supranumit "Micuțul Picasso”, Laurent Schwarz, în vîrstă de doi ani, din Bavaria, încasează pînă la 6.500 de euro pe operele sale pline de culoare.

Mamam sa, Lisa Schwarz, în vîrstă de 32 de ani, și-a dat seama că micuțul Laurent are un talent special în timpul unei vacanțe în Tirolul de Sud, Italia, în septembrie anul trecut.

"Era o cameră de pictură în hotel și nu l-am putut scoate de acolo”, a declarat ea, pentru The Times.

Cînd s-au întors acasă, Lisa a decis să-i amenajeze fiului ei un atelier în care acesta să stea tot timpul.


Lucrările de artă au început să "curgă”, Laurent creînd tablou după tablou. Lisa a fost atît de mîndră de creațiile copilului încît a realizat o pagină de Instagram.

Una dintre primele picturi pe care le-a încărcat a fost o lucrare numită "The Fingers”, un amestec de roșu, galben și albastru.

Pagina lui Laurent a atras peste 28.500 de urmăritori, talentul micuțului fiind foarte apreciat.

Ascensiunea rapidă a faimei pe rețelele de socializare a determinat-o pe Lisa să înceapă să vîndă o parte dintre lucrările fiului ei.

Picturile sale acrilice pe pînză au stîrnit interes chiar și la cel mai mare tîrg de artă din München, ART MUC, în aprilie, și au fost vîndute unor cumpărători din Marea Britanie pînă în Bahamas.

De asemenea, o galerie de artă din New York a contactat-o pe mama băiatului cu o ofertă de a expune lucrările lui Laurent, iar primul vernisaj va avea loc în satul său natal din Alpi, Neubeuern, în luna august.

Totodată, mama a precizat că în multe dintre piese este evidențiată dragostea copilului pentru animale, în special elefanți, dinozauri și cai, precum și pasiunea sa pentru utilizarea culorilor vibrante.

Lisa a înrămat și a agățat mai multe dintre lucrările lui Laurent în casa familiei, dar a dezvăluit că majoritatea au fost acum vîndute.

Printre tablourile care au ajuns în casele cumpărătorilor norocoși se numără "The Blue Horse”, care prezintă un cal în mijlocul unei explozii de culoare.

Un alt tablou care a fost vîndut se numește "The Cat” și este "un vîrtej” de albastru și nuanțe de roz, din care o pisică privește cu ochi mari.

Încasările din vînzarea tablourilor sînt transferate direct într-un cont pentru Laurent, la care acesta va avea acces cînd va împlini 18 ani, a declarat Lisa, potrivit antena3.ro

1
3
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав