X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei va efectua o vizită în Moldova

30 mai. 10:15   Politică
2144 0

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024.

Este prima vizită în țara noastră a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze.

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. Ulterior, cei doi președinți de parlament vor susține un briefing de presă, planificat pentru vineri, 31 mai, ora 14:00.

Agenda mai include întrevederi cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Irlanda din Parlamentul Republicii Moldova și cu viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe. Discuțiile vor viza agenda europeană a țării noastre și sprijinul oferit de Irlanda în eforturile de aderare la UE, intensificarea dialogului parlamentar dintre Republica Moldova și Irlanda, impulsionarea cooperării comercial-economice.

Speakerul irlandez va fi însoțit în vizita în Republica Moldova de o delegație de senatori.


3
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?