Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi modificată

29 mai. 16:24   Politică
5392 0

Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație vor fi incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de prevenire a riscurilor în adresa securității statului și a ordinii publice.

Raportul la un proiect de modificare a Legii cetățeniei a fost aprobat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, notează Noi.md.

Documentul a fost elaborat de către deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Igor Chiriac.

Acesta propune o serie de modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova. Astfel, nu toate persoanele născute și domiciliate pe teritoriul Republicii Moldova, care nu dețin cetățenia altor state și solicită recunoașterea cetățeniei țării noastre o vor primi.

Excepția vizează persoanele care, în perioada de examinare a cererii, execută sau au de executat pedeapsa penală privată de libertate în temeiul sentinței instanței de judecată, au antecedente penale nestinse sau se află sub urmărire penală.


Cererile depuse de aceste persoane vor fi respinse, la fel ca și cererile de determinare a apartenenței la cetățenia Republicii Moldova sau de recunoaștere în calitate de cetățeni moldoveni care vor conține informații false sau vor tăinui date pertinente. În acest context, se propune introducerea obligativității coordonării acestor cereri cu Serviciul de Informații și Securitate. Deputatul Igor Chiriac a mai propus extinderea termenului de examinare a cererilor cu încă șase luni.

Proiectul de lege va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

4
1
1
2
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?