Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova și Georgia au semnat cîteva documente importante

29 noi. 2017,, 15:00   Politică
2017 2

Republica Moldova și Georgia au semnat astăzi două documente privind consolidarea relațiilor bilaterale, relatează NOI.md.

Astfel, în prezența prim-miniștrilor Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili, părțile au semnat Convenția pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, precum și Programul de cooperare între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Protecţiei Monumentelor al Georgiei pentru anii 2018-2021.

Convenția a fost semnată pentru a susține dezvoltarea colaborării dintre comunitățile de business ale celor două țări și a stimula investițiile în economiile naționale.

În context, Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili au remarcat dialogul activ al antreprenorilor din cele două țări, inclusiv participarea a 27 de companii moldovenești la „Tbilisi Belt and Toad Forum 2017”. De asemenea, cei doi premieri au anunțat că, anul viitor, la Chișinău, va fi organizat un eveniment cu participarea oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Georgia.

Totodată, va fi intensificată și colaborarea moldo-georgiană în domeniul cultural datorită semnării Programului de cooperare între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Protecţiei Monumentelor al Georgiei pentru anii 2018-2021. Documentul prevede consolidarea relaţiilor interuniversitare, încurajarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor, dar și participarea în comun la programele europene de cercetare şi inovare.


În prezent, între Guvernele Republicii Moldova și Georgia sînt semnate peste 30 de acorduri bilaterale în diverse domenii de colaborare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?