X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Moldova și Ucraina vor coopera în domeniul protecției și conservării mediului

28 mai. 22:55   Societate
1585 1

Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, a fost într-o vizită de lucru la Chișinău, la invitația ministrului Mediului Sergiu Lazarencu.

Această vizită este o premieră în relațiile de colaborare dintre cele 2 ministere, domnul Strelets fiind primul ministru al mediului din Ucraina care vine în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au reafirmat angajamentul pentru intensificarea cooperării în procesul de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Totodată, a fost stabilit că, direcțiile din minister responsabile de transpunerea legislației de mediu să comunice direct pentru a fi mai eficienți și mai rapizi în acest proces complex.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre impactul războiului asupra mediului.

,,Consecințele războiului în Ucraina au un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Zilnic sînt distruse și poluate resursele de apă, sol și aer. De asemenea, efectele războiului duc la pierderea biodiversității și pădurilor și ariilor protejate. Multe din aceste daune sînt ireversibile”, a punctat ministrul Mediului.


La fel, a fost abordat subiectul gestionării eficiente a fluviului Nistru. „Vreau să subliniez importanța colaborării pentru o gestionare comună și eficientă a resurselor fluviului Nistru. În perioada următoare, o echipă formată din experți din ambele țări va desfășura o serie de cercetări privind situația fluviului Nistru”, a declarat Ministrul Lazarencu.

Vizita de astăzi reflectă angajamentul ferm al ministerelor mediului din Moldova și Ucraina de a colabora pentru protejarea și conservarea mediului.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?