X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Kobakhidze: „Nu va exista un Maidan în Georgia”

30 mai. 15:45   Externe
2332 1

Nu va fi niciun fel de Maidan în Georgia.

Această declarație a fost făcută de premierul țării, Irakli Kobakhidze, care a calificat drept un pas neserios participarea miniștrilor de Externe ai Lituaniei, Estoniei și Islandei la mitingul opoziției de la Tbilisi, relatează presa georgiană.

„Cînd un ministru de Externe participă la un miting al opoziției din Georgia fără știrea guvernului său, acest lucru arată neseriozitatea care se manifestă în această structură, dar bineînțeles că este treaba lor”, a declarat Kobakhidze răspunzînd la întrebările jurnaliștilor.

De asemenea, premierul a răspuns la întrebarea privind paralelele dintre Maidanul ucrainean și evenimentele din ultimele săptămîni de la Tbilisi, exprimate de politicieni străini.

„Vreau să spun tuturor - nimeni nu va vedea un Maidan în Georgia”, a spus Kobakhidze.


El a reamintit consecințele Maidanului pentru Ucraina.

„Apoi, după Maidan, guvernele ucrainene au fost numite efectiv din străinătate. În cele din urmă, cel care a numit aceste autorități nu a purtat nicio responsabilitate pentru evenimentele ulterioare. Pînă în 2013, Ucraina era un stat cu integritate teritorială și o economie de 200 de miliarde de dolari. Astăzi, Ucraina s-a prăbușit și, din nou, nimeni nu este responsabil pentru acest lucru", a declarat Kobakhidze.

Potrivit acestuia, autoritățile georgiene își asumă responsabilitatea pentru dezvoltarea țării.

24
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав