X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cînd va primi R.Moldova chestionarul de evaluare pentru obținerea statutului de candidat UE

9 apr. 2022,, 09:15   Politică
2651 0

După ce la 8 aprilie, Uniunea Europeană a predat Kievului un chestionar de evaluare pentru obținerea statutului de candidat, urmează ca Republica Moldova să-l primească pe 11 aprilie.

Despre asta a anunțat editorul Radio Europa Liberă din Praga, Rikard Jozwiak, pe twitter, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Von der Leyen a înmînat autorităților din Ucraina chestionarul de aderare la UE astăzi la Kiev. Luni, miniștrii de Externe din Georgia și Moldova îl vor primi la Luxemburg”, a scris acesta.

În 6 aprilie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat la Jurnal TV, că Republica Moldova va primi săptămîna viitoare chestionarul din partea Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la Uniunea Europeană depusă de țara noastră.

„Săptămîna viitoare așteptăm chestionarul care va veni de la UE, în baza căruia va fi evaluat dacă RM poate trece la următoarea etapă în parcursul său de aderare la UE”, a anunțat Popescu.


Potrivit lui, în baza acestui chestionar, se va evalua gradul de pregătire al Republicii Moldova de a deveni stat candidat aderării la UE: „Deja, am pregătit un grup de lucru pe interior, între instituțiile noastre, care așteaptă recepționarea acestui chestionar, astfel încît noi să putem prezenta procesul nostru de europenizare la modul foarte concret”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?