X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Inflația în UE: Au fost publicate date îngrijorătoare

31 mai. 17:15   Externe
2820 0

Datele oficiale publicate vineri au arătat că inflația în UE s-a situat în luna mai la 2,6%, mai mult decît se aștepta.

Potrivit Eurostat, agenția de statistică a Uniunii Europene, după ce în aprilie, pentru cele 20 de țări care utilizează moneda euro, rata inflației a fost de 2,4%, piețele se așteptau ca în mai acest indicator să fie de 2,5%.

După cum menționează Financial Times, inflația în zona euro a crescut pentru prima dată în acest an, alimentînd îngrijorările cu privire la cît de lent va reduce Banca Centrală Europeană (BCE) dobînzile dacă presiunea privind prețurile va rămîne ridicată, scrie Noi.md cu referire la eurointegration.

În același timp, inflația de bază, adică ceea ce rămîne după ce sunt eliminate preţurile pentru bunuri volatile, precum energia şi alimentele, a urcat la 2,9% în mai, de la 2,7% luna precedentă, un semn îngrijorător pentru investitorii care sperau că BCE va reduce dobînzile în acest an.

Pînă în această lună, inflația din zona euro a scăzut ușor pe tot parcursul anului spre ținta BCE de 2%.


În februarie, inflația a scăzut la 2,6% deoarece ratele ridicate ale dobînzilor, prețurile moderate la petrol și gaze și creșterea economică lentă au împiedicat creșterea prețurilor în magazine.

3
4
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав