X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Sancțiunile comerciale ale UE împotriva Israelului: Ce a hotărît Finlanda

30 mai. 17:00   Externe
2161 0

Finlanda dorește ca UE să continue comerțul cu Israelul, în pofida îndemnurilor tot mai numeroase privind introducerea unor sancțiuni economice, pe măsură ce situația umanitară se înrăutățește din cauza operațiunii israeliene în Fîșia Gaza.

Despre acest lucru a declarat joi ministrul finlandez al comerțului, Ville Tavio. Înaintea reuniunii miniștrilor comerțului din UE, el și-a exprimat convingerea personală că schimburile comerciale cu Israelul trebuie să continue.

„Noi avem motive să facem acest lucru. Este o țară înalt tehnologizată care are industrii cu care UE ar trebui să aibă posibilitatea să lucreze. De asemenea, avem și un anumit comerț în domeniul apărării cu Israelul", a declarat el, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Ministrul și-a exprimat îndoiala că sancțiunile comerciale vor avea vreun rezultat.

Comentariile sale au apărut după ce miniștrii de externe ai UE au discutat luni despre posibile măsuri împotriva Israelului dacă acesta nu va respecta hotărîrea Curții Internaționale de Justiție a ONU care îi cere să oprească imediat ofensiva din Rafah, în sudul Fîșiei Gaza.


Miniștrii au hotărît să convoace un consiliu de asociere cu Israelul pentru a discuta despre respectarea de către această țară a obligațiilor sale în materie de drepturile omului în cadrul unui acord comercial încheiat de UE cu această țară.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав