Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Marinuță, despre Parteneriatul de securitate și apărare cu UE: „Nu ne oferă o umbrelă de securitate”

28 mai. 07:45   Societate
2335 2

Parteneriatul de securitate și apărare cu Uniunea Europeană, semnat în 21 mai, va extinde cooperarea și va obține investiții pentru armată, însă nu reprezintă o umbrelă de securitate în cazul unei amenințări reale.

Afirmația a fost făcută de fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, în cadrul ediției de luni, 27 mai a emisiunii „Новая неделя”.

„Trebuie să spunem populației că acesta este un acord bun, ne oferă perspective de dezvoltare a relațiilor cu Uniunea Europeană nu doar în sfera economică și socială, ci și în domeniul securității. Dar, în același timp, trebuie să fie spus că acest lucru nu ne oferă o umbrelă de securitate. Acest acord nu conține clauza cinci a acordului de la Washington. Dacă se întîmplă ceva, rămînem neutri, sîntem pe cont propriu și trebuie să ne apărăm” a subliniat fostul ministru al Apărării.

În opinia fostului ministru al Apărării, amendamentul privind neutralitatea Moldovei adoptat în 1994 este deja depășit și ar trebui revizuit.

Deputatul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac, l-a contrazis pe Vitalie Marinuță.


„Întotdeauna am spus și vom continua să spunem că neutralitatea nu trebuie să rămînă doar în Constituția Republicii Moldova, ci trebuie și întărită. Trebuie să adoptăm o lege privind neutralitatea permanentă a țării noastre. Trebuie să lucrăm și în alte domenii, astfel încît partenerii internaționali să recunoască această neutralitate și să garanteze securitatea țării noastre”, a spus Novac.

4
1
0
3
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?