Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procurorul general: Nu vom mai organiza „spectacole cu mascați”

17 dec. 2019,, 09:14   Politică
4407 0

Fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a controlat Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate prin intermediul liderilor lor, Nicolae Chitoroagă și Viorel Morari ", relatează NOI.md cu referire la point.md.

Declarația îi aparține procurorului general Alexandru Stoianoglo și a fost făcută de acesta în cadrul programului Politica de la postul TV8, cînd s-a ajuns la subiectul privind statul capturat.

El a mai spus că, după ce și-a asumat funcția, a chemat liderii PA și PCCOCS să înceteze presiunea asupra afacerilor, societății și judecătorilor.

"Venit la procuratură, am făcut o declarație că comunitatea de afaceri a țării nu poate trăi în frică. Am transmis acest mesaj atît procurorilor, cît și judecătorilor, deoarece în acești această chestiunea i-a vizat și pe ei. Săptămîna trecută a apărut un mesaj, în care judecătorii s-au plîns de acțiunile Procuraturii Anticorupție, care afectează procesul decizional, inițiază dosare penale dacă judecătorii nu respectă solicitările lor. Multe persoane se temeau de acțiunile PA. Cazurile intentate sînt un instrument de intimidare atît pentru procurori cît și pentru judecători ", a spus procurorul general.

Potrivit lui, începîndu-și activitatea, a chemat șefii Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari și PCCOCS, Dorin Copman.


"Am spus că de acum înainte aceste două procuraturi nu vor interveni în activitățile agenților economici, nu vom mai avea„ spectacole cu mascați ", nu vom aresta oamenii de afaceri și nu-i vom percheziționa. Acest lucru nu înseamnă că nu vom răspunde la încălcarea legii, dar această reacție ar trebui să fie o consecință a constatării de către autoritățile competente. Dacă, de exemplu, există o concluzie din partea Serviciului Fiscal că o companie se eschivează de la plata impozitelor în proporții deosebit de mari, atunci vom reacționa", a spus Stoianoglo, subliniind că astfel de acțiuni afectează negativ economia, iar afacerile ar trebui să se dezvolte conform propriilor regulilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?