X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Alexandr Stoianoglo, achitat în dosarul pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

28 feb. 13:35   Societate
3726 0

Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul în care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit acestora, fostul procuror general nu ar întruni elementele infracțiunii, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Nu recunosc vina infracțiunii care îmi este incriminată. Am ajuns în fața voastră nu pentru că am comis infracțiunea dată, dar pentru faptul că am încercat să scot procuratura de sub influența politicului. Toate dosarele penale, pornite împotriva mea, au fost pur și simplu inventate, fiind fabricate în baza unor pseudo investigații jurnalistice și datorită acțiunilor abuzive ale procurorilor”, a declarat Stoianoglo, pe 26 decembrie, atunci cînd a ținut ultima pledoarie înaintea verdictului.

În acest dosar, Alexandr Stoianoglo este învinuit de acordarea indemnizației unice de 270 de mii de lei fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, la plecarea sa din sistem. Potrivit procurorilor, ilegalitatea constă în faptul că Nicolae Chitoroagă nu avea dreptul la indemnizația unică, deoarece în perioada respectivă era urmărit penal pentru îmbogățire ilicită.

Acesta nu este singurul dosar pe numele fostului procuror general. Stoianoglo mai este învinuit pe alte trei capete de acuzare: corupere pasivă, activă și fals în declarații. El se declară nevinovat.

51
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?