X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon "Decăderea din cetățenia moldovenească va fi favorabilă lui Șor și Plahotniuc"

16 mar. 14:00   Politică
4157 0

Cei care au lansat inițiativa de a-i lipsi de cetățenia moldovenească pe oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc o fac în interesul lor.

Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova și lider al Partidului Socialiștilor, răspunzînd la întrebările cetățenilor.

El a menționat că, în acest caz, ei nu vor fi judecați în Moldova.

"Se pare că cineva a decis să-i ajute în acest mod în dosarele lor penale. Lipsirea lui Șor și Plahotniuc de cetățenia moldovenească le va fi favorabilă. Această inițiativă a fost lansată intenționat pentru a-i ajuta cu dosarele lor penale", a declarat Igor Dodon.

După cum s-a relatat anterior, Partidul Național Moldovenesc a adresat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, o petiție prin care i-a solicitat să examineze posibilitatea de a-i lipsi pe Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor de cetățenia moldovenească. În același timp, reprezentanții acestuia consideră că privarea de cetățenie a lui Plahotniuc și Șor nu va afecta în niciun fel desfășurarea anchetei și, în general, a cazului în care sînt implicați cei doi.


Șeful administrației prezidențiale moldovenești, Adrian Băluțel, a declarat că, în conformitate cu articolul 23 din Legea privind cetățenia Republicii Moldova, cetățenia moldovenească poate fi revocată prin decret al președintelui Republicii Moldova împotriva unei persoane care "c) a comis fapte deosebit de grave care au cauzat prejudicii substanțiale statului, dovedite de instanța de judecată".

"Totodată, cele două persoane menționate, în calitate de cetățeni moldoveni, trebuie să răspundă în fața legii pentru crimele comise împotriva statului și furtul din banii oamenilor, să răspundă în pușcăriile moldovenești în fața legislației Republicii Moldova", a scris Băluțel pe o rețea de socializare.

Totodată, el a precizat că președintele va examina cererea depusă pentru retragerea cetățeniei lui Șor și Plahotniuc și va reveni cu informații publice pe această temă.

12
6
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?