Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Cererea lui Viorel Morari împotriva lui Stoianoglo, respinsă și de Curtea de Apel

5 mar. 10:59   Societate
2733 0

Curtea de Apel Chișinău a menținut soluția instanței de fond, care a respins cererea fostului șef al Procuraturii Anticorptie, Viorel Morari, împotriva ex-procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Este vorba despe acțiunea de apărare a onoarei, demnității și reputației profesionale. Morari l-a chemat în judecată pe Stoianoglo, în urma declarațiilor făcute de acesta în cadrul unei emisiuni televizate, iar suma cerută de acuzator în calitate de prejudiciu moral este de 570 mii lei.

În celălalt dosar Morari-Stoianoglo, și anume cel privind inviolabilitatea vieții personale, nu a avut loc practic nicio ședință în 2024. Dintre cele 4 în total, trei au fost înrerupte, iar una nu a avut loc din cauza că doi membri ai completului au fost delegați să participle la un seminar.

Judecătoria Chişinău a început examinarea dosarului pe 8 iulie 2022, iar lui Alexandr Stoianoglo i se incriminează divulgarea datelor urmăririi penale şi articolul privind inviolabilitatea vieții personale,după ce a făcut publice discuțiile dintre Morari și fostul ambasador al UE la Chișinău, Peter Michalko, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Viorel Morari a comentat că învinuirile aduse lui Stoianoglo sînt întemeiate, deşi nu se simte bine în postura de parte vătămată. „Fiind în funcţia de procuror general, nu a fost în drept să răspîndească informaţii din telefonul meu personal. Discuţiile pe care le-am avut cu ambasadorul se încadrau perfect în obligaţiunile mele de serviciu”, a declarat Morari.


Acesta a mai comunicat că a fost recunoscut ca parte civilă în dosarul respectiv şi pretinde de la Alexandr Stoianoglo despăgubiri de 50.000 de lei.

Alexandr Stoianoglo a declarat că pledează nevinovat şi că ar fi vorba de un dosar politic. „Nu este o premieră cînd procurorului general i se intentează ceva. N-o să găsiţi nicio persoană în Republica Moldova învinuită pe aşa articol. Învinuirea care mi se aduce reprezintă un abuz. Nu am încălcat nimic. Există legislaţia CEDO, care prevede că funcţionarul public nu are doar dreptul, ci chiar obligaţia de a prezenta informaţia de interes public”, a declarat Stoianoglo.

37
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?