X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Gavrilița, la BBC: „Avem nevoie de ajutor”

14 mar. 2022,, 18:54   Politică
2264 0

Republica Moldova are nevoie de suport extern în gestionarea fluxului de refugiați Ucrainei. Declarația a fost făcută de către prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pentru BBC.

O parte din refugiații au ales Moldova ca destinație, ceea ce a determinat guvernare țării să ceară asistență internațională pentru a face față afluxului, scrie sursa citată, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Acum avem peste 270.000 de oameni care au trecut granița”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița pentru BBC World Service.

„Peste 100.000 de oameni au ales să rămână, cel puțin temporar. Pentru o țară precum Moldova, acestea sunt cifre destul de mari”, a adăugat șefa Cabinetului de miniștri.

Republica Moldova, o țară mică de aproximativ 2,5 milioane cuprinsă între Ucraina și România, este una dintre cele mai fragile din punct de vedere economic din Europa. Numărul refugiaților ucraineni reprezintă o creștere cu aproximativ 4% a populației lor, precizează BBC.


„Suntem foarte îngrijorați de consecințele economice ale războiului… care lovește deosebit de puternic o țară precum Moldova, una dintre cele mai sărace din Europa. Cu siguranță avem nevoie de ajutor din exterior”, a menționat Natalia Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?