Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Refugiată din Ucraina: „Peste hotare ne lipsește libertatea”

24 mai. 04:00   Externe
3291 0

Există o diferență semnificativă între Ucraina și Germania, precum și alte țări ale Uniunii Europene, care, printre altele, constă în faptul că în străinătate lipsește libertatea pe care cetățenii o simțeau acasă.

O astfel de opinie a exprimat unul dintre cetățenii ucraineni, vorbind despre viața sa actuală în Germania după Ucraina, transmite Noi.md

„Știți care este diferența dintre Ucraina și Germania? Vă spun. În Ucraina lucram la fel, oboseam la fel. Iar cînd a fost carantină, ne-am mutat în casa părinților mei. În gospodărie lucram non-stop. Adică totul era la fel. A fost greu. Dar, puteam oricând să mă duc în pădure după ciuperci. Puteam să merg pe noapte la pescuit, la rîu, pur și simplu să înot sau să fac frigărui. Sau pur și simplu să ies după poartă și să prăjesc pîine și slănină pe băț cu copiii", a spus femeia.

Potrivit acesteia, în Germania nu există așa ceva și în acest sens din punct de vedere moral este mult mai greu.

„Aici pentru orice ai nevoie de permisiune, de licență. Ne lipsește libertatea. Peste hotare nu există suficientă libertate. Și acum îmi dau seama că, în ceea ce privește aspirația Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană sau în altă parte, noi nu avem nevoie de ea. Am fost oameni liberi. Am fost o națiune liberă", a subliniat femeia.

„Comparați țara dumneavoastră, în care trăiți acum, cu Ucraina?”, a întrebat ea.30
4
2
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав