X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 136
Transnistria stiri: 1410

MAIA și IFAD planifică un nou Program pentru producătorii micro și mici

23 mai. 23:30   Economie
2472 0

Echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a primit astăzi, vizita misiunii IFAD de elaborare a strategiei de țară pînă în 2030, condusă de Samir Bejaoui, director de țară pentru IFAD.

Scopul principal al întîlnirii a fost discutarea viziunilor de dezvoltare a agriculturii și a localităților rurale prin prisma susținerii fermelor de familie. De asemenea, s-a analizat conceptul unui nou program destinat producătorilor micro și mici din zonele rurale, program care se va desfășura pe parcursul următorilor șase ani, cu accent pe sprijinirea femeilor și tinerilor fermieri în agricultură și activități conexe.

În cadrul discuțiilor, echipa ministerului și reprezentanții IFAD au împărtășit viziuni comune privind dezvoltarea agriculturii în țara noastră. Pe segmentul vegetal, au fost subliniate prioritățile în dezvoltarea producției ecologice, inclusiv producerea de material semincer ecologic, culturile bacifere, medicinale, aromatice și de condimente. De asemenea, s-a pus accent pe tehnicile de procesare și comercializare a produselor din cadrul fermelor mici, tehnicile de ambalare și marketing, precum și pe dezvoltarea grupurilor de producători și a cooperativelor.

Pe segmentul zootehnic, s-a discutat despre importanța creșterii ovinelor și caprinelor în zonele de sud și centru ale țării, o tradiție transmisă din generație în generație. S-a evidențiat necesitatea dezvoltării modelelor de ferme de familie pentru caprine și ovine, cu un efectiv de 200-250 de animale, și pentru bovine, cu un efectiv de 50-70 de animale. Accentul a fost pus pe procesarea laptelui și crearea cooperativelor de procesare.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?