Arşiţa stiri: 158
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Suedia alocă miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei

22 mai. 16:45   Externe
4261 0

Guvernul suedez a convenit crearea unui program-cadru de trei ani pentru sprijinul militar acordat Ucrainei în valoare totală de 75 de miliarde SEK (mai mult de 6 miliarde de euro) pentru 2024-2026.

Despre aceasta anunță RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al guvernului suedez.

Luînd în considerare noua propunere, sprijinul total militar și umanitar pentru Ucraina din partea Suediei se va ridica la peste 100 de miliarde de coroane suedeze (9,66 miliarde de euro). Sprijinul militar în Ucraina poate lua forma, de exemplu, de donații de echipamente de apărare, contribuții financiare și sprijin financiar pentru achiziționarea de echipamente de apărare.

„În funcție de tipul de sprijin utilizat, de exemplu dacă este utilizat pentru a înlocui achizițiile, programul-cadru ar putea pune presiune asupra finanțelor publice timp de cîțiva ani și chiar și după 2026”, se arată în comunicat.

La sfîrșitul anului trecut, Suedia a anunțat asistență financiară Ucrainei pentru a sprijini inițiativa Grain From Ukraine (Cereale din Ucraina). Scopul acestei inițiative este de a asigura exportul de cereale ucrainene către țările care au nevoie de hrană.


Pe 11 decembrie 2023, prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a anunțat un nou pachet de ajutor în valoare de 133,5 milioane de dolari. Aceste fonduri vizează, în special, sprijinirea sectorului energetic al Ucrainei în perioada dificilă de iarnă.

În plus, Suedia s-a alăturat inițiativei cehe de a furniza obuze de artilerie Ucrainei. În aceste scopuri vor fi alocate 30 de milioane de euro.

3
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав