X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune Filat despre conversațiile de pe conturile de Telegram

1 feb. 2023,, 16:42   Politică
3302 0

Fostul premier Vladimir Filat a confirmat veridicitatea corespondenței de pe canalele TG ale mai multor oficiali de rang înalt, care a avut loc în noiembrie anul trecut.

În cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul „N4”, Filat a declarat că a comunicat cu persoane care au fost vizate în aceste corespondențe și care au confirmat veridicitatea lor, transmite primul.md.

„Am vorbit cu persoane care au fost vizate în acele conversații, direct sau indirect, și cam toți au confirmat că sunt adevărate. Nu mă întrebați nume, dar nu ține de ăștia de sus, la ăștia de sus noi nu avem acces, pentru că, mă rog, nu suntem „oameni buni”, a menționat Filat.

Totodată, fostul premier, condamnat pentru corupție, a lăsat de înțeles că toate justificările actualei conduceri a țării nu merită nimic, precizînd că cel puțin trebuia să fie imitată o investigare în legătură cu corespondența care a explodat societatea moldovenească.

„Încercarea cu fake, deepfake, și asta-i toată explicația, nu merge. Acolo sînt lucruri care sunt greu de scos din context. Cel puțin față că se face o investigare trebuia să fie. Din punctul meu de vedere acolo sunt lucruri grave, dacă sînt adevărate”, a precizat Filat.


Amintim că, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, presa din Moldova a scris despre o corespondență scursă în rețea, care se presupune că ar fi fost preluată de pe canalele TG ale mai multor oficiali de rang înalt. În special, societatea a aflat, precum că concursul pentru alegerea șefului Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a fost trucat. Totuși, este de remarcat faptul că însăși Dragalin consideră că alegerea ei este absolut legală și corectă. Iar ministrul Justiției Sergiu Litvinenco confirmă doar parțial veridicitatea corespondenței, precizînd că este un amestec de „adevăr, semi-adevăr și minciună”.

1
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?