Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Autoritățile vin cu o reacție după scandalul de ieri de la Aeroport

23 apr. 10:18   Societate
17106 0

După ce ieri, mai multe persoane care reveneau din Moscova de la o întrunire organizată de fugarul Ilan Șor, cu un comentariu a venit și Inspectoraul General al Poliție de Frontieră și Serviciul Vamal.

”Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal, instituții cu atribuții în asigurarea trecerii în siguranță a frontierei de stat de către persoane și a bunurilor acestora, fac apel către toți călătorii să respecte regulile și condițiile impuse.

În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresînd cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră”, se arată în nota de presă.

Potrivit Inspectoarului, s-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului.

”La fel, rezistența manifestată a determinat perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat, generînd aglomerație la alte curse sosite în Republica Moldova.


Reiterăm apelul către călători de a respecta prevederile legale și de a coopera cu autoritățile pentru evitarea astfel de situații și a consecințelor legale ale unui comportament neadecvat. De asemenea, se solicită de a nu implica autoritățile în dispute politice și subliniem necesitatea respectării angajaților responsabili de securitate”, mai spun responsabilii.

13
6
0
4
81

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?