X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

10 ani închisoare pentru un curier de droguri

21 mai. 11:15   Societate
2005 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 10 ani închisoare a unui chișinăuian de 28 de ani, după o captură de cinci tipuri de droguri.

Astfel, oamenii legii au ridicat din diferite locații, inclusiv din preajma parcului Valea Morilor din capitală (pliculețe destinate clienților, plasate în ascunzișuri de către inculpat), peste 50 de grame de marijuana, precum și cantități mai mici de hașiș, PVP („sare”), ulei de canabis, mefedronă și MDMA. Potrivit investigatorilor, drogurile ridicate reprezintă doar o parte din cele anterior deja puse în vînzare de către inculpat, în 2022.

De asemenea, de la acesta au fost ridicate rîșnițe pentru prepararea drogurilor, dar și accesorii pentru cîntărirea și ambalarea lor cu urme de droguri. Suplimentar, de la acesta a fost ridicat telefonul care conținea conversații privind comenzile de droguri din partea clienților.

Potrivit procurorilor PCCOCS, bărbatul a comis infracțiunea în cadrul unui grup criminal organizat. Acesta avea rolul de reambalare a cantităților mai mari de droguri în porțiuni mai mici, după care-și asuma rolul de curier și livra dozele de droguri în diferite locații, de unde clienții urmau să le preia, urmare a achitării electronice.

În 2023, chișinăuianul originar din Ucraina, a fost condamnat de aceeași instanță – Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani – la 4 ani închisoare pentru păstrarea drogurilor, însă cu suspendarea executării pedepsei. Ulterior, acesta declara că ar fi lucrat la o pizzerie și un magazin, însă procurorii i-au demonstrat în instanță vinovăția pentru implicare în vînzarea drogurilor. Prin cumulul ambelor sentințe judecătorești, acesta urmează să ispășească o pedeapsă finală de 10 ani cu închisoarea.


În context, procurorii PCCOCS atrag atenția, în special a tinerilor, asupra riscurilor implicării în traficul de droguri, care se pedepsește cu ani grei de închisoare, mai ales că anume curierii sînt în prima linie.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?