Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

În Salonul muzical din incinta casei familiei Doga, a avut loc lansarea volumului „Viața e ca o gamă în Do major”

20 mai. 18:15   Societate
2082 0

În Salonul muzical din incinta casei familiei Doga, a avut loc lansarea volumului „Viața e ca o gamă în Do major”, semnată de compozitorul Eugen Doga.

Cartea a văzut lumina tiparului la editura bucureșteană „Anamarol” în această primăvară. Între cele două coperte se regăsesc o seamă de partituri ale pieselor Maestrului, unele dintre ele fiind însoțite și de textele cîntate. Finalul cărții ne aduce în prim-plan un frumos album de fotografii, care vin să ilustreze parcursul vieții autorului.

Apariția acestei minunate cărți a fost posibilă grație efortului depus de Președinta Fundației „Dominanta”, la cîrma căreia se află doamna Viorica Doga, fiica Maestrului.

O parte din tirajul cărții a fost donată mai multor biblioteci publice și ale unor școli de artă din Chișinău, ideea fiind de a oferi tinerei generații de artiști posibilitatea de a studia creația marelui nostru compozitor.

Pe parcursul evenimentului elevii Școlii de Muzică „Eugen Doga” au evoluat cu piese și cîntece semnate de talentatul nostru compozitor.


Amintim că Eugen Doga este autorul muzicii Imnului Chișinăului și acum cîțiva ani domnia sa a oferit Municipalității, cu titlu gratuit, drepturile asupra acestei piese.

3
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?