X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1458

Un nou sistem ar putea fi implementat la Frontieră: va identifica vehiculele în timp real

25 apr. 11:00   Societate
5127 0

O prezentare generală privind funcționalitatea sistemului IDVEX a fost realizată în cadrul unei ședințe de lucru între conducerea Poliției de Frontieră și reprezentanții unei companii specializate din Spania.

IDVEX (Identificare Vizuală și Electronică pentru Vehicule) reprezintă o soluție inovatoare ce utilizează tehnologii avansate de recunoaștere pentru identificarea vehiculelor în timp real. Această abordare ar permite Poliției de Frontieră să identifice și să monitorizeze vehiculele cu precizie și rapiditate, contribuind la creșterea eficienței operaționale în diverse domenii de activitate, transmite Noi.md.

În alocuțiunea sa, șeful adjunct al Poliției de Frontieră Diana Salcuțan a subliniat că implementarea sistemului IDVEX ar aduce îmbunătățiri semnificative în capacitatea instituției de a interveni în diverse situații, inclusiv pentru combaterea traficului ilicit de mijloace de transport. De asemenea, prin integrarea acestui sistem inovator în arsenalul tehnologic existent, Poliția de Frontieră își reafirmă prioritatea de bază privind utilizarea celor mai avansate tehnologii pentru asigurarea securității frontierelor și combaterea criminalității transfrontaliere.

Totodată, pe aspectul de expertiză, s-a vorbit despre versiunea unui program specializat care înlesnește munca experților în examinarea inscripțiilor de marcare, a urmelor de ștanțare, refacerii inscripțiilor pe obiecte și examinării în teren a vehiculelor depistate. Acest lucru va permite personalului specializat să opereze în mod eficient și precis, contribuind la creșterea nivelului de competență și profesionalism în cadrul activităților de identificare și monitorizare a vehiculelor.

5
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав