X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 142
Transnistria stiri: 1455

O carte are coperta bătută cu diamante. Cît valorează

6 apr. 23:30   Externe
3001 0

Un exemplar „Mic dejun la Tiffany”, cartea scriitorului american Truman Capote, născut în urmă cu puţin peste un secol şi decedat în urmă cu 40 de ani, a fost legată în piele și acoperit cu o mie de diamante în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Această lucrare, realizată timp de trei ani împreună cu bijutierii britanici Bentley & Skinner pentru o librărie americană de lux, Lux Mentis, este expusă pînă duminică la Tîrgul Internaţional de Cărţi Rare şi Antichităţi din New York.

Diamantele, în valoare totală de 30 de carate, fac parte dintr-o hartă a Manhattanului, insula New York. Iar safirul este poziţionat la colţul dintre 5th Avenue şi 57th Street, unde se află legendarul magazin al bijutierului american Tiffany, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Tiffany, o emblemă a luxului newyorkez încă din 1940 şi renovat pentru prima dată după pandemie, a fost imortalizat în filmul din 1961 adaptat după cartea cu acelaşi nume, regizat de Blake Edwards şi interpretat de Audrey Hepburn şi George Peppard.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав