X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Dron: Nu exclud că negocierile sînt mimate

13 iul. 2015,, 13:16   Politică
4437 3

Dron: Nu exclud că negocierile sînt mimate
Foto : noi.md

Modul în care se desfășoară negocierile dintre reprezentanții PLDM, PL și PDM denotă că liderii politici repetă la indigo greșelile comise după alegerile din 30 noiembrie 2014. De această părere este președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, care a precizat pentru NOI.md că tratativele s-ar putea încheia fără niciun rezultat.

Potrivit juristului, într-o țară în care „politicienii nu fac politică, dar afaceri”, este greu să formulezi anumite prognoze. În același timp, toate semnalele venite de la liderii de partid ne arată că scenariul de după alegerile parlamentare se va repeta, susține Ion Dron.

„Discuțiile la care participă acești lideri au loc ca între niște amici, care au anumite interese de grup, ei nu merg la întîlniri ca niște lideri valabili. Declarațiile lor sînt specifice unei clase politice care a pierdut busola: pe de o parte, parcă avem putere, dar nu avem o claritate unde ne mișcăm, parcă avem și deputați, și președinte de țară, dar nu avem țară. Nu este exclus că vom avea aceeași alianță pe care am avut-o pînă acum, dar va fi una mai pronunțată cu participarea deschisă a PCRM”, a precizat Dron.

În opinia interlocutorului, ținînd cont de declarațiile paradoxale ale liderului PL, cel mai probabil, liberalii nu vor face parte din coaliția de guvernare. „Domnul Ghimpu, dacă se arăta optimist, nu făcea declarații de genul «eu nu cobor din copac pînă nu este arestat cineva». Nu se merge cu astfel de declarații la negocieri, atunci cînd ai intenția să participi la guvernare. Astfel de declarații le faci atunci cînd știi că, de fapt, tratativele sînt mimate. Nu exclud că exact asta se întîmplă acum. Pe de altă parte, liderii PLDM și PD vor să-i atragă pe liberalii în așa-zisele negocieri, ca mai apoi să arunce pisica în curtea PL-ului și să spună că ei sînt de fapt vinovați de neconstituirea unei alianței proeuropene”, a opinat Dron.

„Am senzația că liderii repetă la indigo negocierile, în aceeași manieră în care a fost după 30 noiembrie”, a punctat Ion Dron.

Juristul a adăugat că, indiferent de culoarea politică a noii coaliții de guvernămînt, deciziile trebuie luate rapid, în condițiile în care țara se află în pragul unui haos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?